Tervaleppä – Alnus glutinosa

Tervalepän siemenet

Tuotamme tervalepän jalostettua siementä maan etelä- ja keskiosassa. Myymme tervalepän siemeniä pääosin taimitarhakäyttöön. Tervaleppäsiemenviljelykset on perustettu 2000-luvulla Etelä- ja Keski-Suomen metsänviljelyä varten. Viljelykset ovat alkaneet tuottamaan jo ensimmäisiä puun siemeniä ja niitä pystytään tarjoamaan lähitulevaisuudessa. Siemenviljelyksiin on valittu laadultaan ja kasvuominaisuuksiltaan parhaita kantapuita, millä varmistetaan puiden hyvä kasvu ja monimuotoisuus.

Saatavuus

Siemen Forelia tuottaa tervalepän jalostettua siementä maan etelä- ja keskiosassa.

Tervalepän kylvö

Tervalepän suotuisin kylvöajankohta alkaa lumien sulamisesta ja kestää syksyyn saakka. Tervaleppä menestyy Suomessa, kun sen kasvupaikka valitaan oikein. Tervaleppä kasvaa parhaiten hyvin märässä, kuohkeassa ja kosteassa maassa. Se ei sovi alueille, jossa vesi pääsee seisomaan. Tervalepän uudistamisessa ryhmiin istutus on varmin menetelmä onnistua. Suositeltu taimimäärä hehtaaria kohden on 1600-2500 tainta.

Tilaa jalostettuja puun siemeniä meiltä

Siementen tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Siementen tuotannon vuodenkierrosta johtuen siementen myyntiaika on alkuvuodesta kesään saakka ja toimitukset painottuvat helmi-kesäkuuhun. Kevätkylvöä varten siemenet kannattaa tilata jo alkuvuodesta. Näin varmistat, että saat siemenet varmasti silloin, kun niitä tarvitset. Siemenet pakataan asiakkaan tarpeiden mukaan 0,25–5 kg muovipulloihin. Poikkeuksena koivun siemenet, jotka pakataan Minigrip-pussiin.

Siementen säilytys

Säilytä siemenet alkuperäisessä pakkauksessa kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa. Jääkaappi on hyvä säilytystila. Ota maastoon mukaan vain päivän tarve (myös konekylvössä). Auton tai metsäkoneen ohjaamo ei ole hyvä paikka siementen säilyttämiselle. Lyhytaikainenkin säilytys yli +35°C alentaa itävyyttä.

Metsäalan toimijat ja taimitarhat

Jos toimintamme on sinulle jo entuudestaan tuttua ja edustat metsäalan toimijaa tai taimitarhaa, saat parhaiten yhteyttä soittamalla meille suoraan 020 639 5028 tai laittamalla viestiä siementilaus@siemenforelia.fi.

Metsänomistaja

Omistatko oman metsän ja haluaisit asioida kanssamme? Otathan yhteyttä kyseisellä lomakkeella, niin pystymme palvelemaan sinua nopeammin ja paremmin.