Tammi – Quercus robur

Tammenterhot

Siemen Forelia on tällä hetkellä alansa ainoa toimija, joka tuottaa myös jalojen lehtipuiden jalostettuja siemeniä. Tuotamme myös jalostettuja tammenterhoja maan etelä- ja keskiosassa. Tammisiemenviljelyksemme on perustettu 2000-luvulla Etelä- ja Keski-Suomen metsänviljelyä varten. Tammenterhon varastointimahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Se säilyttää itävyytensä vain 1-2 vuotta, mikä vaikuttaa sen saatavuuteen. Siemenviljelyksiin on valittu laadultaan ja kasvuominaisuuksiltaan parhaita kantapuita. Valikoinnilla varmistetaan puiden hyvä kasvu ja monimuotoisuus.

Saatavuus

Siemen Forelia tuottaa tammen jalostettua siementä maan etelä- ja keskiosassa.

Tammen kylvö

Tammen suotuisin kylvöajankohta alkaa lumien sulamisesta ja kestää syksyyn saakka.

Tammi kasvaa parhaiten rehevissä lehdoissa tai lämpimässä ja ravinteikkaassa maastossa. Kestävä tammi voi kasvattaa juurensa kuitenkin myös jäykkään maahan ja menestyä hyvin. Turvemaahan istutettuna taimet eivät menesty. Suositeltu taimimäärä hehtaaria kohden on 1600-2000 tainta.

Tilaa jalostettuja puun siemeniä meiltä

Siementen tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Siementen tuotannon vuodenkierrosta johtuen siementen myyntiaika on alkuvuodesta kesään saakka ja toimitukset painottuvat helmi-kesäkuuhun. Kevätkylvöä varten siemenet kannattaa tilata jo alkuvuodesta. Näin varmistat, että saat siemenet varmasti silloin, kun niitä tarvitset. Siemenet pakataan asiakkaan tarpeiden mukaan 0,25–5 kg muovipulloihin. Poikkeuksena koivun siemenet, jotka pakataan Minigrip-pussiin.

Siementen säilytys

Säilytä siemenet alkuperäisessä pakkauksessa kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa. Jääkaappi on hyvä säilytystila. Ota maastoon mukaan vain päivän tarve (myös konekylvössä). Auton tai metsäkoneen ohjaamo ei ole hyvä paikka siementen säilyttämiselle. Lyhytaikainenkin säilytys yli +35°C alentaa itävyyttä.

Metsäalan toimijat ja taimitarhat

Jos toimintamme on sinulle jo entuudestaan tuttua ja edustat metsäalan toimijaa tai taimitarhaa, saat parhaiten yhteyttä soittamalla meille suoraan 020 639 5028 tai laittamalla viestiä siementilaus@siemenforelia.fi.

Metsänomistaja

Omistatko oman metsän ja haluaisit asioida kanssamme? Otathan yhteyttä kyseisellä lomakkeella, niin pystymme palvelemaan sinua nopeammin ja paremmin.